Publicerad den

Friterat bröd – Patongko

Patongko som det kallas på Thai eller friterat bröd som man kan kalla det är en vanlig frukost attiralj till en sedvanlig kaffe, varm sojamjölk eller frukost som en risgröt Kao Tom eller Yoke.

Patongko är gjord på vetemjöl och vatten och är mycket populärt att äta på morgonen

 

Att göra själv

Den är inte helt enkel att baka eller skapa eftersom den behöver lite “jästid” men med lite planering är det ändå inte svårt att få till det.

Friteras i frityrolja på medelhög värme. Fritös rekommenderas om man inte är van att fritera i stekpanna som man gör i Thailand.

 

Till många ändamål

Brödet används både till sura, söta och salta rätter. Här med en Kao Tom.

Kao Tom, en slags soppa eller risgröt, är en vanlig frukost man ofta har några Patongko till.

 

Men jag tycker också om att ha en klick smör till brödet. Gott till kaffet.

Vi använder ett ganska enkelt recept för att göra Patongko