Stekt Ris ข้าวผัด Kao Pud

En klassisk nationalrätt.

Serverar 3-5 personer
Enkel tillagning men mycket förberedning krävs
Aktiv tid 30 min
Inaktiv tid 60 mins

Att förbereda
500 gram kyckling, stek eller grilla
3 dl Jasminris kokt, svalna av eller använd från kylskåp
5-10 ägg att göra omelett av

Grönsaker
1-2 st lök, från knippe
2-3 st salladslök
1-3 st vitlöksklyfta

kryddor
1 msk palmsocker
2 msk fisksås
1-3 msk limejuice
1 dl kycklingfond

Tillval
1 msk soja svart

Tillbehör
1 st gurka
10-15 st tomater små
1 st salladsblad

Så här gör man:
Börja med att tillaga, hacka och förbereda för att sätta åt sidan…
– ris koka och låt svalna
– kyckling stek och skär i små bitar
– ägg, gör en omelett och hacka i bitar
– vitlök, hacka
– lök, hacka
– salladslök, hacka

Följ sedan vår Youtube Video