400 gram fläskkarré tunt skivat
3 dl risnudlar
3 dl broccoli kinesisk eller valfri
4 msk mörk sojasås
4 msk ljus sojasås
1 msk ljus tamarind
1 msk palmsocker
5 st ägg
2 st vitlök klyftor hackade
4 st salladslök
1 knippe koriander
Tillval
vitpeppar
Man kan använda färska äggnudlar eller risnudlar som torrvara.
Om man använder Thai eller kinesisk broccoli, skär den i två tum långa bitar. Halvera stjälkarna på längden eftersom tjocka stjälkar tar längre tid att bli kokta. Man behöver inte laga dem samtidigt. jag lägger in stjälkarna tidigare än bladen.
Värm en wok på hög värme och tillsätt sedan 2-3 msk olja. Lägg först i den hackad vitlöken och rör om. Tillsätt sedan de skivade fläskbitarna. Rör om att laga fläskkött. När fläsk är något kokta eller vänt från rosa till ljusbrun, tillsätt risnudlar. Rör om för att bryta upp nudlarna. Lägg ljus och mörk sojasås och palmsocker.
Rör att blanda kryddor, nudlar och fläsket. Öppna en plats i mitten av pannan, och tillsätt äggen. Stek tills äggen är färdiga.
Blanda i nudlarna.
Tillsätt broccoli, stjälkar först. Jag brukar lägga hälften av den kinesiska broccoli och rör om tills det wilts och lägg sedan till resten. Men om du har plats i din wok, kan du laga alla kinesiska broccoli på en gång. Så snart den kinesiska broccoli kokas, stäng av värmen.