Ingredienser (6 pers) medelstark
1000 gram revben, tjocka
2 msk olja, stek
2 msk röd currypasta
2 dl kokosgrädde
1 msk limeblad
2 msk vitlöksklyftor
1 tsk ingefära
3 msk koriander rötter
2 dl kokosmjölk
4 dl vatten
4 dl kokosgrädde
3 msk limejuice
1 msk palmsocker
1 msk tamarind sås
3 msk fisksås
2 tsk Rotdee
1 st kanelstång
1 tsk kryddnejlika
1 nypa kardemumma
Krydda köttbitarna först (kan även marineras)
Bryn sedan snabbt i en stekpanna i varm olja.
Lägg åt sidan.
Stek currypastan försiktigt i en stekpanna
Tillsätt sedan den koncentrerade kokosgrädden.
Låt allt värmas tillsammans tills oljan separeras från currypastan och kokosmjölken.
Tillsätt 2 dl kokosmjölk, blanda i de hackade kryddorna.
Stek sedan köttbitarna igen snabbt i currypastan tills allt blir som en smet tillsammans.
Lägg nu alla resterande ingredienser i en Slow Cooker och smaksätt till önskad styrka.
Låg inställning med många timmar är önskvärt.
Servera med nykokt Jasminris.
Njut