Rödcurry med revben


Ingredienser (6 pers) medelstark

1000 gram  revben, tjocka
2    msk   olja, stek
2    msk   röd currypasta
2    dl    kokosgrädde
1    msk   limeblad
2    msk   vitlöksklyftor
1    tsk   ingefära
3    msk   koriander rötter
2    dl    kokosmjölk
4    dl    vatten
4    dl    kokosgrädde
3    msk   limejuice
1    msk   palmsocker
1    msk   tamarind sås
3    msk   fisksås
2    tsk   Rotdee
1    st    kanelstång
1    tsk   kryddnejlika
1    nypa  kardemumma

Krydda köttbitarna först (kan även marineras)
Bryn sedan snabbt i en stekpanna i varm olja.
Lägg åt sidan.

Stek currypastan försiktigt i en stekpanna

Tillsätt sedan den koncentrerade kokosgrädden.

Låt allt värmas tillsammans tills oljan separeras från currypastan och kokosmjölken.

Tillsätt 2 dl kokosmjölk, blanda i de hackade kryddorna.

Stek sedan köttbitarna igen snabbt i currypastan tills allt blir som en smet tillsammans.

Lägg nu alla resterande ingredienser i en Slow Cooker och smaksätt till önskad styrka.


Låg inställning med många timmar är önskvärt.

Servera med nykokt Jasminris.

Njut