Pud Met Mamuang

Pud Met Mamuang – ไก่ผัดเม็ดมะม่วงหิมพานต์ – Stekt Kyckling med Cashewnötter
Portioner: 4 portioner (s)
Prep tid: 60 minuter
Tillagningstid: 10 minuter

Stekt Kyckling med Cashewnötter är en klar favorit hos många bland Thai rätter

Ingredienser:
400-600 gr kyckling innerfilé små bitar
5 msk olja (att steka kycklingen i)
1 dl gul lök skurna i stora bitar
1 msk vitlök finhackat
50 gram cashewnötter rostade
1 msk tomatpuré
4 st salladslök skurna på mitten
1 dl sockerärtor delade på mitten

Kryddor
1 dl rismjöl
1 msk palmsocker
1 msk sojasås ostron
1 msk sojasås ljus
1 msk sojasås mörk söt
1 msk tamarind
1 tsk Rot Dee smaksättare
1 st chili röd stor för dekoration

Instruktion:
Den här rätten är väldigt lätt att tillaga men den kräver ändå en del förberedning som tar lite planering och tid.
Genvägar finns ju alltid om man är villig att knappa in på något.

Den stora torkade chilin kan antingen blötläggas i varmt vatten eller stekas på låg värme för att användas senare.

Chilin läggs åt sidan. Ska inte ha fröna kvar i mitten.
Glöm inte att tvätta händerna efter.


Börja med kycklingen.
Lägg kycklingen i mjöl för att kunna skapa en krispig yta när man ”friterar” den i olja.
Ställ sedan åt sidan.

Skär upp skidärtor, gul lök och salladslök i stora bitar.

Förbered sedan alla såser i små fat eller ha deras respektive flaskor tillgängliga.

Börja woka allt.

Titta på vår video på Youtube hur man gör.