Publicerad den

Rätter som reser

Mat som reser och kommer från olika andra regioner är alltid lika spännande att smaka av. Den wokade ankan i Szechuansås från Szechuan provinsen i Kina är en sådan rätt. Kao Soi är en annan som är en sprudlande smakrik curry från norra Thailand.

Ibland kan det bara vara lite svårt att hitta ställen som serverar dessa rätter utanför sina egna områden.

Kao Soi, en kokosmjölkbaserad mild curry från norra Thailand, är en de rätter jag alltid har fått leta lite extra efter om jag vistades i den centrala delen av Thailand.

Men det har alltid varit väl värt att leta.

Rätten är näst intill beroendeframkallande eftersom man vill gärna äta den med jämna mellanrum.

Receptet hitta ni här.

Om man vill laga rätten helt från grundläggande råvaror tar det mycket tid. Jag tycker själv att den Kao Soi kryddmix som finns är ett mycket lämpligt alternativ till det som säljs på den lokala marknaden.

Jag väljer att tillaga grunden av denna soppa i en Slow Cooker så att kryddmixen ytterligare får en chans att utveckla alla de smaker som ligger dolda i den färdigblandade ingredienspåsen.

Om man inte vill använda en Slow Cooker kan man i Thaikryddans receptförslag hoppa över det steget och bara använda en vanlig gryta eller kastrull och dra ned på värmen för att låta det småsjuda medans man fortsätter att förbereda tillbehören.